Obecné články (nevešlo se jinam)

Den Charity 2021
23. září 2021 Obecné články

Den Charity 2021

Oslava dne Charity tento rok připadá na na středu 29. září 2021. V tento den od 9:00 do 17:00 hod. jsme pro Vás připravili den otevřených dveří, v rámci kterého budete mít možnost navštívit některé naše služby a zařízení - Pečovatelskou službu, Domov na Dómském pahorku, Charitní domov sv. Zdislavy a Středisko sociální prevence a humanitární pomoci. Těšíme se na Vás!

Navštivte nás na letošní Zahradě Čech
9. září 2021 Obecné články

Navštivte nás na letošní Zahradě Čech

Vůbec poprvé v naší historii se zařadíme mezi vystavovatele na tradiční výstavě Zahrady Čech. Chceme tímto počinem oslavit 30-té výročí naší existence. Náš stánek najdete výstavišti v pavilonu NS.

Charita zapůjčí Německu 200 vysoušečů
31. srpna 2021 Diecézní charita Litoměřice

Charita zapůjčí Německu 200 vysoušečů

V první polovině července zasáhly západní Evropu silné bouře s vydatnými srážkami, které následně vyvolaly rozsáhlé povodně v Německu, Belgii, Nizozemsku. V Česku pak působily škody zejména v Dolní Poustevně a Lobendavě. Jednou z nejvíce zasažených oblastí byly spolkové země Porýní-Falc a Severní Porýní-Vestfálsko.

Odborné poradenství v projektu “Poradna pro handicapované“
30. srpna 2021 Poradna pro handicapované

Odborné poradenství v projektu “Poradna pro handicapované“

Charita Litoměřice je realizátorem projektu „Poradna pro handicapované“ jehož součástí jsou dva důležití členové. Jedním z nich je právník, který do projektu přispívá svou pomocí při řešení otázek pracovního práva. Málokdo má v tomto směru dostatek informací a proto jsou pro nás služby právníka pana Mgr. Ladislava Kudrny důležité. Dalším členem je psycholožka Olga Dýbová, která individuálně pracuje s každým z klientů.

Plavba výletní lodí po Labi v rámci projektu „Místa přátelská seniorům“
27. srpna 2021 Pobytové služby pro seniory

Plavba výletní lodí po Labi v rámci projektu „Místa přátelská seniorům“

Charita Litoměřice byla opět přizvána k účasti na výletu, pořádaného Městem Litoměřice. Neustále se společně snažíme našim klientům co nejvíce zpestřit pobyt a celkově jejich život v Domově na Dómském pahorku. Tentokrát to byla plavba krásnými zákoutími řeky Labe. Výletu se zúčastnilo 22 našich klientů.

Návštěva Botanické zahrady v Teplicích
16. srpna 2021 Pobytové služby pro seniory

Návštěva Botanické zahrady v Teplicích

Charita Litoměřice ve snaze co nejvíce podporovat fyzickou a mentální svěžest našich klientů, opět letos zrealizovala s podporou Města Litoměřice v rámci projektu, další výlet. Tím se již tradičně stala návštěva Botanické zahrady v Teplicích.