Lidé s duševním onemocněním

Lidé s duševním onemocněním potřebují bezpečné a důstojné bydlení. Pokročilé stádium demence či Alzheimerovy choroby vyžaduje celodenní péči. Uznání zasluhují rodiny, které nemocného opatrují v domácím prostředí. Ne vždy je to ale možné. V takové chvíli je potřeba najít pomoc.

Alzheimerova choroba patří mezi nejobávanější nemoci současnosti. Narušuje mozek a způsobuje pokles jeho funkcí spojených s myšlením, pamětí a úsudkem. Pacient je trvale závislý na pomoci druhých. Ztrácí paměť i běžné návyky, schopnost orientace v čase a prostoru, přestává být schopen komunikace i samostatného pohybu.

V Domově se zvláštním režimem i v Denním stacionáři o vašeho blízkého pečují zkušení a kvalifikovaní pracovníci. Můžete se na ně spolehnout. Vědí si rady i v nenadálých situacích, které mohou nastat při náhlém zhoršení zdravotního stavu. Na dosah je v našich službách i zdravotní péče.

Velikonoce v Domově sv. Zdislavy
19. dubna 2022 Obecné články

Velikonoce v Domově sv. Zdislavy

Když se řekne slovo Velikonoce, každému z nás se vybaví malované kraslice, které se dávají za odměnu mužům za to, že ženy vyšlehají pomlázkou. V dnešní době najdeme spoustu moderních metod a technik, jak vejce nabarvit. Pojďme se ale podivat jak probíhalo tradiční zdobení v Domově sezvláštním režimem sv. Zdislavy.

Jarní posezení v Domově se zvláštním režimem Sv. Zdislavy
29. března 2022 Pobytové služby pro seniory

Jarní posezení v Domově se zvláštním režimem Sv. Zdislavy

V neděli 27. 3. zažili klienti v Domově se zvláštním režimem sv. Zdislavy milé jarní posezení.

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu a koncert lovosických trubačů
26. listopadu 2021 Obecné články

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu a koncert lovosických trubačů

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu a koncert lovosických trubačů SEVERKA v Domově na Dómském pahorku a v Domově sv. Zdislavy.

Sestřičky pro Domov sv. Zdislava
2. srpna 2021 Lidé s duševním onemocněním

Sestřičky pro Domov sv. Zdislava

Práce zdravotních sester je velice psychicky i fyzicky náročná, krásná a potřebná a jak všichni víme, stále v našich řadách bohužel zdravotní sestřičky chybí. Většina pracuje na pracovních pozicích v nemocnicích a ambulantních složkách. Kde nám ale sestry hodně chybí a je jich málo,  jsou sociální služby, do kterých patří Domovy seniorů a Domovy se zvláštním režimem. Takovým je i náš Domov sv. Zdislava patřící pod Charitu Litoměřice.

Farní charita Litoměřice mění název
27. července 2021 Obecné články

Farní charita Litoměřice mění název

Od 16. července mění Farní charita Litoměřice svůj název. Nově ji budete vídat pod označením
Charita Litoměřice.

Neurologové ve Farní charitě Litoměřice.
27. července 2021 Pobytové služby pro seniory

Neurologové ve Farní charitě Litoměřice.

Farní charita Litoměřice uzavřela další smlouvu o vzájemné spolupráci s váženým lékařem z oboru Neurologie.