Dokončení procesu elektromobilizace pečovatelské služby

irop-3

Název projektu: Dokončení procesu elektromobilizace pečovatelské služby
Realizace: 12. 11. 2021 – 30. 12. 2022
Žadatel: Charita Litoměřice
Zodpovědná osoba: Mgr. Jan Kučera
Celkové zp. náklady: 4 800 000 Kč
Dotační program: 101. Výzva IROP - Sociální infrastruktura se zvýšenou energetickou účinností - SC 6.1
CZ.06.6.127/0.0/0.0/21_124/0016715

Projekt představuje dokončení tříletého procesu úplné elektromobilizace vozového parku pečovatelské služby CHLTM pořízením 5-ti automobilů na elektrický pohon, které nahradily zbývající vozy na konvenční pohon a současně rozšířili jeho kapacitu na 16 vozů. Realizací projektu bylo dosaženo významné úspory nákladů na provoz vozového parku a současně díky modernizovanému vozovému parku bylo docíleno jeho maximální spolehlivosti, která je pro výkon kvalitní každodenní terénní služby zásadní a nezbytná.

Hlavním cílem předkládaného projektu bylo investicí do sociální infrastruktury vytvořit mobilní zázemí pro rozšíření poskytování kvalitní a efektivní terénní pečovatelské služby pro osoby se zdravotním postižením a osoby sociálně vyloučené nebo ohrožené sociálním vyloučením a posílit tak mimo jiné schopnost sociálních služeb reagovat na krizi související s pandemií COVID-19.

Realizace projektu umožnila na území města Litoměřice a v okolních obcích:

• zvýšení spolehlivosti a dostupnosti terénní péče s lepší možností řešení případných krizových a nenadálých situací,
  • zvýšení kvality poskytované pečovatelské služby v regionu s vysokou koncentrací osob soc. vyloučených a osob ohrožených soc. vyloučením,
  • vybudování odpovídajícího mobilního zázemí pro pracovníky a klienty poskytovatele soc. služeb,
  • rozšíření a zvýšení kvality materiálně technické základny žadatele odpovídající standardům 21. století,
  • zvýšení možnosti úspěchu v procesu snižování nerovností a podpory sociálního začleňování, čímž se přispěje ke zvyšování zaměstnanosti v regionu.

Cíle projektu bylo dosaženo nákupem 5-ti elektromobilů, které rozšířily a zkvalitnily stávající vozový park týmu pečovatelské služby žadatele.

Projekt „Dokončení procesu elektromobilizace pečovatelské služby“ byl spolufinancován Evropskou unií v rámci reakce Unie na pandemii COVID-19.

Plakát - dokončení procesu