Charita Litoměřice pořídila seniorům MOTOmed Zobrazit fotogalerii
10. listopadu 2022 Obecné články

Charita Litoměřice pořídila seniorům MOTOmed

Litoměřická charita pořídila seniorům Domova na Dómském pahorku ke zkvalitnění poskytovaných služeb MOTOmed. MOTOmed je léčebný pohybový přístroj, jenž byl vyvinut k pohybové terapii převážně osobám s omezenou pohyblivostí.

Je hojně využíván ve fyzioterapii, ergoterapii či jako sportovní terapeutické opatření. Osoby se sníženou pohyblivostí tak mohou intenzivně procvičovat dolní i horní končetiny v sedě na vozíku či v křesle. Senioři zařízení nákup MOTOmedu velmi ocenili a budou jej k posilování svalových partií paží i dolních končetin plně využívat nejen v době rehabilitačních cvičení, ale i v době svých volnočasových aktivit. Ačkoliv se to nezdá, i mezi seniory jsou tací, kterým na své fyzické zdatnosti a kondici, i přes bolest spojenou s pohybem, kterou leckdy musí zažívat, velmi záleží. Těmto všem držíme palce a smekáme před nimi.  Pevně také věříme, že nákup MOTOmedu pro seniory byl správnou volbou, a že jim ke zlepšení či udržení stávající kondice pomůže.

Bc. Iveta Šerberová

pověřená vedoucí Domova na Dómském pahorku