Náš Domov na Dómském Pahorku navštívil profesor hudby pan Libor Nováček
7. října 2022 Obecné články

Náš Domov na Dómském Pahorku navštívil profesor hudby pan Libor Nováček

Náš Domov na Domském Pahorku navštívil klavírní virtuóz a pedagog, profesor hudby pan Libor Nováček.

Mezi lety 1998-2009 žil a působil v Londýně, následně pobýval ve Španělsku (Burgos a León) a v roce 2013 se vrátil zpět do ČR. Na klavír se učil již od čtyř let v Kamenici u Prahy, pak pokračoval na konzervatoři v Teplicích u Miloslava Mikuly. Prvních úspěchů dosáhl již v raném věku a do svých 15 let vystoupil na koncertech jako např. Musikhalle Hamburg, Teatro Colón, Kennedy Centre, Rudolfinum. Jako nejmladší český hudebník nahrál svoje první CD pro firmu PANTON (1994).

Po maturitě se věnoval sólovým projektům, zúčastnil se mnoha soutěží a byl několikrát oceněn za jeho hudební CD nahrávky. Vystoupil na řadě festivalů a v koncertních sálech ve Velké Británii. Pravidelně spolupracoval s Československým komorním orchestrem a s Pražským komorním orchestrem. Vedl mistrovské kurzy ve Velké Británii, USA, Indii, Keni a Zimbabwe. Od roku 2014 se plně věnuje pedagogické činnosti a působí jako profesor klavíru na Pražské konzervatoři.

Svěřil se nám, že mezi jeho nejoblíbenější autory patří F. Liszt, W. A. Mozart, F. Chopin, C. Debussy a od těchto autorů nám také pár skladeb zahrál. Koncert byl pro náročnější posluchače a naši senioři si hudební odpoledne s panem Nováčkem hezky užili.

FB_IMG_1665132933901

Bc. Iveta Šerberová