Odborná přednáška o Charitě Litoměřice na ZŠ Ladova Litoměřice
26. října 2021 Obecné články

Odborná přednáška o Charitě Litoměřice na ZŠ Ladova Litoměřice

V polovině října proběhla odborná prezentace naší práce u žáků osmé třídy základní školy Ladova. Vrchní sestra Domácí zdravotní péče představila působení Charity Litoměřice v regionu. Žáci ve škole probírají Volbu povolání, představu a realitu v předmětu Člověk a svět práce. Na toto téma přijela vrchní sestra představit Charitu Litoměřice, hlavně práci všeobecné sestry v Domácí zdravotní péči.

Žáky seznámila se všemi středisky Charity Litoměřice, promítla jim prezentaci, která vystihuje jednotlivá střediska a oblasti působení naší práce. Velký zájem byl o asistivní technologii  Pečovatelské služby založené na technologii IoT Hub, který pomáhá seniorům. Hlouběji  se zabývala prací všeobecných zdravotních sester v Domácí péči. Žákům se prezentace líbila.  Součástí prezentace byla i fotogalerie různých defektů, se kterými se v praxi můžeme nejčastěji setkat jako je například diabetická noha, která vzniká v souvislosti s onemocněním diabetem. Protože pacient má často v dolních končetinách narušené nervy, ztrácí v nohách cit, což značí nebezpečí vzniku nejtěžší formy diabetické nohy. Paní učitelku zajímalo, co musí žáci vystudovat za školu, aby mohli pracovat jako zdravotní sestra/ zdravotní bratr.  I v této třídě se našli žáci, kteří projevili zájem o studium zdravotní školy. Po prezentaci a výkladu proběhla velmi pěkná diskuze, následně došlo na měření krevního tlaku, pulsu a saturaci kyslíku. Zjistili jsme, že žáci jsou výborně okysličení, takže můžou psát písemky.

IMG-20211026-WA0002

IMG-20211026-WA0001

20211011_140608

Jana Novotná DiS.