Odborné praxe v litoměřické charitě Zobrazit fotogalerii
7. října 2022 Obecné články

Odborné praxe v litoměřické charitě

Charita Litoměřice umožňuje studentům středních škol realizovat průběžné i souvislé odborné praxe v zařízení Domova na Dómském pahorku, kde mají možnost své teoretické vědomosti, pod odborným vedením, aplikovat v praxi, a tak se lépe připravit na své budoucí povolání.

Jde o studenty SŠPHS Litoměřice oboru se sociálním zaměřením v oblasti aktivizace. Dle specifik cílové skupiny, studenti tvoří a realizují pro seniory prezentace na určitá témata, provádí individuální i skupinové aktivity a zdokonalují a rozvíjí svou přímou komunikaci s nimi. Svou praxi v zařízení již dlouhodobě realizují i budoucí kadeřnice ze Soukromého středního učiliště Industria i Střední školy a mateřské školy o. p. s LITEGRA (Šrejbr). V přímé péči absolvují svou odbornou praxi rovněž studenti oboru pečovatelské služby Střední školy s. r. o POHODA, kteří podporují a pomáhají v sebepéči zejména seniorům se sníženou soběstačností přímo u lůžka. Letos nově vedení Charity Litoměřice vyšlo vstříc i studentům téže školy v oboru masér ve zdravotnictví, které má u seniorů díky masážím zad, šíje i končetin velmi pozitivní ohlas. Všechny probíhající praxe jsou vedeny vždy pod odborným dohledem profesionálů.

Bc. Iveta Šerberová

pověřená vedoucí Domova na Dómském pahorku