Návštěvy mají zelenou !

Nic netrvá věčně a tak i my a milí obyvatelé našeho Domova pro seniory na Dómském pahorku jsme se dočkali a můžeme s radostí oznámit, že díky dobrým výsledkům pomalu, ale jistě se vytrácející pandemie Covid19, můžeme otevřít brány všem, kdo tak dlouho strádali a nemohli se vídat se svými nejbližšími.

Vážení rodinní příslušníci,

S ohledem na zklidnění pandemie, 99% proočkovanosti klientů našich služeb i s ohledem na nedávné vyjádření ombudsmanky na podporu lidských práv uživatelů v sociálních zařízeních, se vedení Farní charity Litoměřice rozhodlo, maximálně vyjít vstříc svým klientům a jejich blízkým a umožnit návštěvy i vycházky v co nejvyšší možné míře a ukončit tak sociální izolaci našich klientů.

Co se od středy 12. 5. změní:

• Nemusíte se již hlásit na své návštěvy
  • Přinesete potvrzení o své covid negativitě ne starší 72 hod. možno potvrzené od zaměstnavatele, nebo doložte certifikát o prodělaném očkování. Potvrzení o testování přineste v listinné podobě. Certifikát předložíte k nahlédnutí na recepci možno i elektronická verze.
  • Návštěvy mohou probíhat i na pokojích. Nebudou časově omezené, jen je důležité dodržet dobu návštěv.

Co zůstává:

• Povinnost hlásit odchod klienta př. na víkend k rodinám, u nichž je potřeba odhlásit stravu min. 48 hodin dopředu.
  • Povinnost mít negativní test, nebo certifikát o prodělaném očkování.
  • Nosit v zařízení respirátor.
  • Pokud chcete otestovat u nás, musíte se předem telefonicky objednat u sociálních pracovnic (zdravotníci s Vámi musí počítat)
  • Povinnost dodržovat návštěvní hodiny – dopoledne od 9,00 – 11,00. Odpoledne od 13,00 do 16:30.
  • V případě nepřízně počasí můžete nadále využívat společenský sál či jídelnu.