Soutěžíme s Fairtradem
17. června 2022 Obecné články

Soutěžíme s Fairtradem

V úterý  14.6.2022 proběhla v Domově na Dómském pahorku akce Soutěžíme s Fairtradem.

Posezení se konalo na sále našeho domova od 14 hodin. Nejprve si naši klienti poslechli zajímavou přednášku s obrázkovou prezentací o společnosti Fairtrade. Vysvětlili jsme si co znamená férový obchod a mluvili jsme například o produkci kakaa, banánů nebo kokosu. Poté byla pro všechny připravena ochutnávka kávy, čajů, čokolád, sušenek a pečiva vyrobeného z Fairtrade produktů.

Fairtradové produkty často využíváme při besedách s našimi klienty a při různých oslavách. Před koncem prezentace jsme měli připravený malý kvíz, který jsme společně vyluštili. Na závěr naši senioři dostaly malý dárek v podobě panenky – talismanu. Jedná se o Guatemalskou panenku strachu. Prý je magická a pomáhá zbavit se všech strachů a plní tajná přání. Původ panenek sahá do časů před příchodem Španělů do Ameriky, kdy lidé běžně věřili na duchy a síly přírody. Panenku si vezmete před spaním a předáte jí svůj strach. Pak se dá pod polštář a panenka se bojí za vás.

DSC09232  DSC09239  DSC09244    DSC09256  DSC09249

DSC09256  DSC09277