Plavba výletní lodí po Labi v rámci projektu „Místa přátelská seniorům“

Charita Litoměřice byla opět přizvána k účasti na výletu, pořádaného Městem Litoměřice. Neustále se společně snažíme našim klientům co nejvíce zpestřit pobyt a celkově jejich život v Domově na Dómském pahorku. Tentokrát to byla plavba krásnými zákoutími řeky Labe. Výletu se zúčastnilo 22 našich klientů.

V odpoledních hodinách 25. 8. 2021 se senioři Domova na Dómském pahorku společně s ostatními účastníky, nalodili v přístavu poblíž centra města Litoměřice na parník linky T91, která pravidelně pluje po řece Labi.  Město Litoměřice nám nabídlo možnost, zúčastnit se společné plavby, kterou organizovalo v rámci projektu „Místa přátelská seniorům“. Vyplouvalo se tedy ze Střeleckého ostrova, směrem do Roudnice nad Labem.

V tento den nám přálo i počasí, které bylo slunečné a teplé. To samozřejmě pozitivně podtrhlo celý dojem z výletu. Plavby se zúčastnili klienti Domova, kteří nejsou příliš omezeni fyzicky i když byla k dispozici bezbariérová paluba. Všichni účastníci měli místa k sezení, ale po palubě se mohli volně pohybovat a využít například lodního baru, kde si mohli dopřát něco dobrého. V rámci výletu bylo malé občerstvení v podobě zákusku, chlebíčku a kávy.

Vzhledem k tomu, že bylo naloďování pomalé, byl se kapitán lodi nucen otočit již v Hrdlech, aby dodržel podmínky plavby. To však vůbec nemělo vliv na krásný zážitek z výlezu, který ještě umocnilo zdymadlo, při jehož překonávání naši senioři neskrývali nadšení.  K poslechu a tanci nás na výletě doprovodila malá hudební skupina, která nám plavbu zpříjemnila hraním na saxofon (pan Jaroslav Vavroušek) a na harmoniku (pan Luboš Klaban). Celkově byl výlet velmi pohodový a myslím, že si jej všichni užili.

Již nyní se těšíme na další plavbu, které se budou moci zúčastnit další klienti z našeho Domova a získat pár nových krásných zážitků. Výlet se uskuteční 8. 9. 2021 opět v 13:00hod a ponese se ve stejném stylu. Za každou takovou příležitost jsme vděční, protože velmi pomáhá zlepšovat život našich milých seniorů. Děkujeme tedy i městu Litoměřice, že jsou v tomto ohledu našimi plnohodnotnými partnery.

DSC04383DSC04387DSC04407DSC04419DSC04481